Vols formar part de l’Espai de participació d’infants i adolescents? [Periode de candidatures tancat]

S’obre el període de presentació de candidatures per formar part de l’Espai de participació d’infants i adolescents de Sant Just.

El projecte de creació d’un Espai de participació d’infants i adolescents de Sant Just entra en una nova fase marcada pel grup impulsor, amb la voluntat de formar un grup actiu i amb motivacions per transformar i incidir en temes de ciutat. Sota l’eslògan, “Presenta’t, proposa i millora!”, els infants i adolescents del grup impulsor han dissenyat un procés de presentació de candidatures a les escoles tant de forma presencial com en línia. Els infants escolaritzats a Sant Just s’hi podran presentar a través dels seus centres educatius, mentre que els infants i adolescents empadronats a Sant Just però que s’escolaritzen fora del municipi ho podran fer digitalment.

Els infants i adolescents d’entre 3r de primària i 4t d’ESO que estan empadronats a Sant Just però estudien fora del poble poden presentar la seva candidatura, des d’avui i fins al 22 de novembre, a través d’aquest formulari publicat al web santjust.cat. D’altra banda, l’alumnat dels centres de Sant Just participarà en un procés d’elecció de representants de les escoles. El 28 de novembre, el grup impulsor revisarà les candidatures i decidirà quines s’ajusten més al projecte. El 12 de desembre se celebrarà l’acte de constitució formal del consell, que estarà format per 42 persones: 22 infants d’entre 3r i 6è de primària i 20 adolescents de 1r a 4t d’ESO.

La creació d’aquest espai de participació dona compliment a una de les línies de treball proposades pel Projecte Educatiu de Ciutat, que té com a objectiu garantir els drets dels infants i convertir-los en protagonistes en la presa de decisions públiques.