El 2017, durant el procés participatiu de definició del nou Projecte Educatiu de Ciutat, va sorgir la necessitat de vincular les etapes educatives i tenir cura de les transicions. D’aquesta reflexió va néixer la proposta d’ampliar el marc d’actuació i debat de l’actual Xarxa 0-6 fins als 16 anys.

Actualment aquest projecte està en fase de desenvolupament.

Accions

· SEMIARNI els maltractaments i abusos sexuals en la infància i l’adolescència

Materials

· Xarxa 0-6: Seminari amb Francesc Domingo, membre de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada
Francesc Domingo Salvany va participar com a ponent a la primera sessió virtual -que es va fer el 6 d’octubre- del seminari que el grup pedagògic de la Xarxa 0-6 de Sant Just fa aquest trimestre sobre els maltractaments i els abusos sexuals en la infància i l’adolescència. En Francesc Domingo va parlar durant la xerrada sobre el que significa tractar bé a un infant, fent un símil metafòric amb la construcció d’un edifici des dels fonaments. L’especialista en pediatria ha passat pels micròfons de Ràdio Desvern per desglossar aquests conceptes, tot fent una reflexió.

· Entrevista a Susagna Delgado, psicòloga especialitzada en abusos i maltractaments infantils El seminari d’aquest trimestre del grup educatiu i pedagògic “La Xarxa 0-6” de Sant Just està tractant el tema dels abusos sexuals i els maltractaments en infants. La segona xerrada, titulada “No estan sols, no els deixem sols”, es va fer el 10 de novembre via telemàtica amb la psicòloga Susagna Nevado, vinculada professionalment a la salut mental infantil i juvenil, concretament als maltractaments i els abusos sexuals. Susagna Nevado es passa pels micròfons de Ràdio Desvern per explicar els punts més destacats que va tractar a la ponència.

· Entrevista a Carme Tello, Doctora en Psicologia Avui hem tingut el plaer de tenir amb nosaltres a la Doctora en Psicologia Carme Tello, amb qui hem tractat el tema dels maltractaments i els abusos sexuals en la infància i l’adolescència. Carme Tello va participar el 15 de desembre en una de les 3 xerrades que va organitzar el grup de la Xarxa 0-6 de Sant Just el trimestre passat en el marc del seminari sobre els maltractaments.

· Article La Vanguardia 20200730 En marxa el primer centre d’atenció integral a víctimes d’abusos sexuals

· Article La Vanguardia 20200117 Els pedòfils han de poder sortir de l’ombra i demanar ajuda

Vols participar-hi o rebre'n informació?

Creiem que totes les propostes i opinions sumen. Si vols participar en aquest eix, escriu-nos: