L’Espai de Participació d’Infants i Adolescents és un grup d’infants i joves −escollits entre els mateixos infants i joves de la ciutat− que es troben per compartir les seves inquietuds i pensar propostes per millorar la ciutat. Volen fer sentir la seva veu i participar activament en la presa de decisions públiques de la ciutat.

El desembre del 2019 se’n va fer la presentació pública. Des d’aleshores, es troben cada mes per tirar endavant projectes, participar en la presa de decisions ciutadanes i fer saber a l’Ajuntament la seva opinió sobre els temes que els interessen, els preocupen o els afecten.

 

Qui forma part de l’Espai de Participació d’Infants i Adolescents?

El grup d’infants està constituït per persones que cursen entre 3r i 6è de primària, escollits democràticament als centres educatius: Escola Canigó, Escola Montseny, Escola Montserrat i Col·legi Madre Sacramento.

El grup d’adolescents el constitueixen persones d’entre 1r d’ESO i 1r de Batxillerat, dels centres educatius IES Sant Just, Col·legi Madre Sacramento i Centre Pilot.

A més, també es poden afegir als grups infants i adolescents de la mateixa franja d’edat que visquin a Sant Just Desvern, tot i que no hi estiguin escolaritzats, a través de les candidatures de ciutadania que s’obren en el mateix període de votacions als centres educatius.

Tots els infants i adolescents de Sant Just poden ser-ne membres?

Sí. Aquesta plataforma és un espai que busca garantir a tots els nens, nenes i joves el dret a la participació en els assumptes públics. Cada dos anys es renova el grup de membres.

Com es va decidir com seria aquest espai?

Les bases del projecte les va fixar des de l’inici un grup motor format per nois i noies d’entre 8 i 14 anys escollits per sorteig públic el maig de 2019.

Com s’escullen els temes de què es parla?

Entre tots els membres del grup escullen, segons el que veuen que passa al voltant, els temes que els preocupen de la ciutat o les propostes de millora. Els nens, nenes i joves que no formen part de la plataforma també poden fer arribar propostes a través del formulari de contacte perquè se’n parli a les trobades i es puguin fer arribar a l’Ajuntament.

Com es treballa?

Els dos grups, el d’infants i el d’adolescents, treballen per separat perquè de vegades tenen interessos i necessitats diferents. Així i tot, es troben periòdicament en sessions conjuntes similars a una assemblea per poder posar en comú projectes i treballar propostes conjuntament. El funcionament concret dels grups es va revisant a mesura que es va avançant en els projectes.

Què estan fent ara mateix?

Si voleu seguir en què estan treballant els grups, podeu consultar totes les actes de les reunions!

Consultar Actes en PDF
Accions
  • Reunions mensuals amb el grup d’infants i d’adolescents.
  • Acte de constitució (desembre 2019).
  • Participació en el programa Justa la fusta de Ràdio Desvern. Escolteu el podcast.
  • Procés de codisseny del logotip i eslògan del projecte.
Materials
  • Cartells de difusió del projecte.
  • Espai virtual per presentar candidatures.
  • Vídeo de difusió: Presenta’t, proposa i millora! Presenta’t per formar part de l’Espai de
  • Participació d’Infants i Adolescents de Sant Just Desvern.

Vols participar-hi o rebre'n informació?

Creiem que totes les propostes i opinions sumen. Si vols participar en aquest eix, escriu-nos: