ARRENQUEN NOUS GRUPS I PROJECTES A L’ESPAI DE PARTICIPACIÓ

Els nous grups de l’Espai de participació de Sant Just ja porten tres mesos de recorregut! Entre altres coses, aquest temps l’han emprat per conèixer-se, agafar confiança i trobar-se a gust. A més, al gener també van fer una reunió amb les famílies alguns dels membres veterans del projecte per resoldre dubtes i explicar en…

Els nous grups de l’Espai de participació de Sant Just ja porten tres mesos de recorregut! Entre altres coses, aquest temps l’han emprat per conèixer-se, agafar confiança i trobar-se a gust. A més, al gener també van fer una reunió amb les famílies alguns dels membres veterans del projecte per resoldre dubtes i explicar en què consisteix i com funciona l’Espai de Participació.
A continuació, us expliquem què ha fet cada grup:

INFANTS
La primera reunió la van dedicar a cuinar un plat ben especial per compartir quins son els ingredients principals perquè funcioni l’Espai de Participació. Aquí podeu veure el resultat:

 

Escollir un tema d’interès comú

Les sessions de febrer i març les han dedicat a descobrir i debatre quins són els temes que els interessen i sobre els quals tenen ganes de fer un projecte adreçat als infants de Sant Just.

Alguns dels temes més votats han estat el medi ambient, maltractament animal i violència de gènere. Tot i que els tres temes eren molt interessants, el grup ha decidit que treballaran entorn a la violència de gènere.

Encara els queda definir millor què faran i com tractaran el tema: de moment, els sobra energia per a començar a aprofundir en la qüestió i veure què poden aportar-hi com a grup d’infants. Els ha servit també conèixer altres projectes de municipis que, com Sant Just, també tenen grups de participació d’infants. Poc a poc, el seu projecte també anirà agafant forma!


ADOLESCENTS

Al gener, el grup d’adolescents també va utilitzar la reunió per a conèixer-se i posar nom i cara als membres d’aquest nou grup. A més, també van reflexionar sobe la importància de la participació i la opinió de les persones adolescents. Van veure alguns casos d’adolescents activistes que han fet molt per les lluites socials, i que poden servir d’inspiració per a tothom!

Quin projecte faran els adolescents?

Al febrer i al març, han posat fil a l’agulla per veure quins interessos tenen en comú relacionats amb el municipi. S’han fet preguntes com ara “què voldria jo per Sant Just?”, “què crec que voldrien els adolescents a qui represento?”.

Ràpidament, el grup va trobar un interès comú: crear un espai d’oci nocturn per a joves a Sant Just.

Ara, els caldrà definir com volen que sigui aquest espai, què és per ells i elles l’oci nocturn, com voldrien que fos, què els ho fa passar bé, com incloure la diversitat del grup en el projecte, etc. Però segur que en sortirà una proposta per a adolescents que enriquirà Sant Just i la participació dels adolescents, d’això no hi ha dubte!