Les alumnes de l’institut organitzen tallers per reivindicar el paper de les dones en el món de la ciència

Les sessions, adreçades a l’alumnat de 5è de primària, s’han dut a terme en format d’activitats vivencials i d’experimentació. Totes elles han permès fer valdre les aportacions de diferents científiques com Marie Meurdrac o Rosalind Franklin.

Aquest 11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, les alumnes de 2n de batxillerat de ciències de Sant Just han preparat diverses sessions adreçades als grups de 5è de primària. Els objectius que persegueixen són clars: fer visible el paper i la presència de les dones en el món de la ciència i contribuir a trencar les barreres de participació que encara existeixen. Amb aquesta iniciativa, les alumnes que cursen estudis de la branca científica i tecnològica esdevenen referents femenins reals davant les nenes més petites i els mostren que elles també ho poden fer.

Les sessions s’han dut a terme en format de tallers pràctics i d’experimentació que han permès fer valdre les aportacions de diferents científiques com Marie Meurdrac o Rosalind Franklin. Les alumnes de l’institut han ensenyat, entre altres, com es pot valorar el pH amb col Lombarda, com extreure l’ADN d’un plàtan o com programar una placa per aconseguir que el robot actuï d’una determinada manera.

La commemoració d’aquest dia forma part dels objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i a Sant Just es va començar a celebrar el 2019. El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Sant Just, aprovat l’any 2018 recull el projecte “Dona, Ciència i Tecnologia” com una de les línies de treball de l’eix escola. Per això, el grup impulsor del PEC, l’Institut i l’Ajuntament, des dels serveis de Polítiques de Gènere i Educació, fomenten aquesta celebració.