El grup d’infants i el d’adolescents de l’Espai de participació renoven membres aquest any

Dos anys d’energia, ganes i compromís Ja fa dos anys que els infants i adolescents dels grups actuals es reuneixen un cop al mes per aportar el seu punt de vista i la seva veu a Sant Just. Tot i una pandèmia com la que hem viscut, no s’han aturat les tasques dels grups, que…

Dos anys d’energia, ganes i compromís

Ja fa dos anys que els infants i adolescents dels grups actuals es reuneixen un cop al mes per aportar el seu punt de vista i la seva veu a Sant Just. Tot i una pandèmia com la que hem viscut, no s’han aturat les tasques dels grups, que durant aquest temps han fet molta feina:

  • Han dissenyat el logotip del projecte

  • Han donat idees pels elements que hi hauran a un nou espai públic de la nova urbanització encara en construcció

  • Han fet una recollida de propostes, de la qual s’han obtingut més de 800 propostes d’infants i adolescents, que han servit per a engegar les següents accions de cada grup:

  • Han organitzat una jornada d’activitats esportives i un taller de lettering per a altres infants de Sant Just (grup d’infants)

  • Han organitzat una pintada de bancs amb els colors de la bandera LGTBIQ+ per a visibilitzar el col·lectiu i reivindicar-ne els drets (grup d’adolescents)

La renovació dels grups

Enguany, toca renovar aquests grups per tal de garantir la rotació de participants que representen l’opinió de la població més jove de Sant Just. Aquesta renovació s’ha dut a terme durant els mesos d’octubre i novembre als centres educatius de primària i secundària: Escola Canigó, Escola Montseny, Escola Montserrat, Escola Madre Sacramento, IES Sant Just i Centre Pilot.

S’ha fet amb un sistema democràtic en el qual els infants i adolescents han escollit els seus representants a través d’unes votacions que han determinat quins candidats i candidates formaran part dels grups d’infants i adolescents durant els propers dos anys, per a seguir aportant a la ciutat.

D’altra banda, per a aquells infants i adolescents que viuen a Sant Just però que no hi estan escolaritzats, també hi ha les anomenades places de ciutadania, accesibles mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament o bé en format paper a La Vagoneta, el Casal de Joves, la Biblioteca Joan Margarit i l’Ajuntament.

17 de desembre: L’acte de constitució per acomiadar i donar la benvinguda!

El proper divendres 17 de desembre a les 18h se celebrarà a la Sala Utopia del Casal de Joves l’acte de constitució dels nous grups de l’Espai de participació. És un acte que estan preparant els grups, amb algunes sorpreses per tal d’acomiadar-se d’aquesta etapa de dos anys, i tanmateix donar la benvinguda als nous membres que ara entren. L’acte és obert a amistats, familiars i ciutadanes que vulguin agrair als infants i adolescents actuals tota l’energia posada en el projecte durant aquest temps i alhora acompanyar i donar suport en aquest inici a aquelles que ara comencen l’experiència.

Recordeu que podeu seguir tot el que aniran fent a través d’aquest web i del compte d’IG @espaiparticipacio.santjust!