L’Espai de participació acaba el curs amb dos bons projectes!

Aquest curs els grups d’infants i adolescents de l’Espai de participació han pogut fer moltes coses, tot i ser un curs a cavall entre els espais viruals i els presencials. Com tothom, s’han hagut d’adaptar a les mesures contra el Covid19, canviants a cada moment. Això no ha impedit que els projectes tiressin endavant i…

Aquest curs els grups d’infants i adolescents de l’Espai de participació han pogut fer moltes coses, tot i ser un curs a cavall entre els espais viruals i els presencials. Com tothom, s’han hagut d’adaptar a les mesures contra el Covid19, canviants a cada moment. Això no ha impedit que els projectes tiressin endavant i amb ganes, i tots dos grups han pogut acabar realitzant el que s’han proposat. Arrel de les més de 800 propostes recollides a l’inici de l’any entre els centres educatius de Sant Just, han dissenyat i realitzat cada grup un projecte.

L’ESPAI DE JOCS: el projecte del grup d’infants

El grup d’infants ha organitzat l’Espai de jocs; ha consistit en un matí de jocs esportius (futbol i atletisme) combinats amb un taller de lettering. L’acció es va celebrar el dia 29 de maig, i van participar-hi vint-i-dos infants d’entre 9 i 12 anys, a més dels onze infants del grup que alhora organitzaven el projecte. Es van encarregar de presentar la jornada, dinamitzar les activitats esportives i acompanyar i donar suport en la dinamització del taller de lettering que va ser a càrrec de la Maria, de Marietaandco.
La jornada va tenir molt d’èxit i tant els infants convidats com el grup organitzador van passar un bon matí compartint aquestes activitats amb l’objectiu d’aportar la mirada dels infants de Sant Just Desvern al poble.

UNA PINTADA DE BANCS CONTRA LA LGTBIQ-FÒBIA: el projecte del grup d’adolescents

El grup d’adolescents ha organitzat una tarda de pintar bancs amb els colors de la bandera LGTBIQ per tal de visibilitzar aquest col·lectiu i els seus drets i rebutjar la LGTBIfòbia. A més de pintar els bancs, també han fet un recull de cançons que parlen d’aquest tema, i han dissenyat uns cartells per acompanyar els bancs on s’explica l’origen del moviment i la bandera, així com persones joves referents del col·lectiu.

La pintada de bancs es va realitzar el dia 3 de juny, en bancs de tres espais diferents: el Casal de Joves, Can Freixes i la Plaça Maragall. Van participar-hi onze adolescents a més dels cinc adolescents que alhora organitzaven l’acció i que s’encarregaven de presentar l’activitat, repartir els materials i el berenar, i acompanyar cada grup als diferents bancs. Passejant per la ciutat es poden identificar els bancs molt fàcilment!

El plenari del dia 10 de juny

El passat 10 de juny els grups van reunir-se al Casal de Joves, i compartir l’experiència del curs, fent memòria de tots els passos que havien seguit per tal d’arribar a materialitzar i realitzar aquelles idees primeres que havien rebut a través de la recollida de propostes als centres educatius. A més, van gaudir d’una activitat dinamitzada per l’organització BasketBeat, treballant de forma lúdica eines d’equip a través de la música i el ritme amb pilotes de bàsquet.

Els grups es tornaran a reunir passades les vacances d’estiu i reemprendran l’Espai de participació!

Podeu seguir tot el que fa l’Espai de participació a @espaiparticipacio.santjust